Candler prichádza so svojimi založenými rukami, perfektne zastrihnutými fúzmi a dizajnovými konzervami, aby večer, keď sa zotmie, svojimi praskotajúcimi sviečkami vytvoril okolo nás takú atmosféru, že zabudneme na stresy a tlaky a budeme v pohode. Candler je dobrodruh. Ale nie v zmysle človeka, ktorý sa ľahkomyseľne dostáva do nebezpečných, vzrušujúcich a podobných situácií, ako sa uvádza v slovníkoch.

Candler je DOBRÝ DRUH, a to v každom ohľade. Je to pohodový týpek, s ktorým sa dá dobre pokecať o čomkoľvek. Rád stretáva nových ľudí a je zvedavý na ich príbehy. Nie tie z Facebooku či Instagramu, ale skutočné, o tom, odkiaľ sú a čo ich v živote teší, čo chcú dosiahnuť... Má veľa nápadov, občas dosť nadnesených, ale často aj verne zrealizovaných, a hlavne je vďačný, že je, kde je. A keď sa naskytne príležitosť podniknúť s niekým niečo vzrušujúce či dobrodružné, neváha, pretože to dobrí druhovia pre seba navzájom robia. Veď z takýchto zážitkov potom vznikajú aj jeho konzervované atmosféry.

A to nás privádza k tomu, že Candler je aj DOBRÝ DRUH vonných sviečok. Vyrába sa na Slovensku a obsahuje len prírodný sójový vosk, nie parafín, vďaka čomu neprodukuje škodlivý decht. Keďže má Candler množstvo spomienok spojených s praskotajúcim ohníkom, rozhodol sa, že do svojich candleriek bude dávať drevené knôty, ktoré vydávajú nádherný zvuk. Preto sú candlerky sviečky, ktoré je počuť... Skrátka pastva pre nos, oči aj pre uši :)

Candlerky vyrába malá rodinná firma so zmyslom pre remeslo a lokálnu tvorbu. Stoja za ňou manželia, ktorí tvrdia, že Candler a jeho príbehy sú to najlepšie z nich. Každú sviečku odlievajú a spracovávajú ručne a s ohľadom na životné prostredie.

Meno Candler v sebe nesie dva významy. Je v ňom skryté anglické slovo candle - sviečka a slovo can - konzerva. Candler je teda človek, ktorý vyrába sviečky v konzerve. Robí tak najmä preto, lebo konzerva dokáže uchovať atmosféru pekne čerstvú až do jej otvorenia, ale tiež preto, lebo konzervy sú veľmi dobre ekologicky odbúrateľné a sú dostupné priamo u nás na Slovensku. Pochopil, že namiesto toho, aby obaly cestovali do jeho dielne tisícky kilometrov, môže využiť konzervy vyrábané u nás doma, čím zníži uhlíkovú stopu svojich výrobkov.

Konzervy sú veľmi praktické. Dajú sa hodiť do tašky bez toho, aby sa rozbili, a vďaka tomu, že sú neodmysliteľnou súčasťou pultov s trvácnymi potravinami, v nás vyvolávajú dojem nezničiteľnosti. Opak je však pravdou. Konzervy sa dajú veľmi dobre recyklovať a ich spracovanie je mnohonásobne menej náročné než recyklácia iných materiálov. Preto stačí vnútro použitej candlerky zaliať horúcou vodou, chvíľu počkať, aby sójový vosk zmäkol, a zbytok vosku vybrať napríklad lyžicou. A keďže používa Candler etikety prispôsobené na ľahké odstraňovanie, stačí ich jednoducho stiahnuť. Takúto konzervu môžete pokojne vyseparovať podobne ako sklenené či plastové obaly a v rámci recyklačného procesu sa dostane opäť do obehu bez toho, aby vznikala dodatočná uhlíková stopa balením a prepravou prázdnej konzervy späť do Candlerovej dielne.

Žiť ekologicky pre Candlera znamená pristupovať k tomu, čo potrebujem, kriticky. Zmena tak začína vo mne, nie v tebe. Candler sa usiluje nakupovať s rozumom, cestovať tak, aby stíhal vnímať svet a premýšľať tak, aby mal vždy na zreteli horizont. Snaží sa, aby sa ekológia stala jeho cestou k pomalšiemu životu. Nie je to vždy jednoduché, nie je vždy stopercentný, ale je na ceste...

Ak chcete vedieť, ako sa značke darí, a byť v obraze, aké má práve novinky, sledujte nás na sociálnych sieťach!

@Candler.sk

@CandlerCannedAtmosphere